Kalokagathia Aliance poprvé na Krkonošské 70

Ondra Moravec, Zdeněk Vítek, Martin Jakš, Míra Rypl a Kuba Gräf se dali dohromady pro legendární závod hlídek v běžeckém lyžování.

Krkonošská 70 je jedním z nejstarších běžkařských závodů hlídek v Evropě a pro ročník 2022 se nám podařilo sestavit mimořádně silný a zároveň zajímavý tým složený z reprezentantů a medailistů z nejvýznamnějších světových soutěží včetně MS a OH.

Biatlonisté Ondra Moravec a Zdeněk "Bleky" Vítek se spojili se specialisty na běžecké lyžování Martinem Jakšem, Mírou Ryplem a Kubou Gräfem. Pro některé to byl návrat k soutěži po dlouhé závodní pauze nebo po ukončení profesionální kariéry.

kalokagathia krkonosska 70 cil

V sobotu 12.3. vyběhla naše pětice za krásného počasí na 70km kopcovitou trať hned v první vlně v 8:00 spolu s dalšími favority VSK MFF UK a s vítězi posledních šesti ročníků z Kasper Swix Teamu. Po několika úvodních kilometrech si naše parta vytvořila jasný náskok a pak už jen udržovala pravidelné "pohodové" tempo a kontrolovala náskok před nejsilnějšími pronásledovateli. Na občerstvovacích stanicích vznikaly i velmi milé a komické situace, kdy během jídla a pití se kluci stíhli i fotit s dobrovolníky na trati :-).

Ke konci závodu se náskok sice o něco ztenčil, ale i tak to stačilo na prádní čas 3:42:45 hod a na celkovou výhru s náskokem 2:15 min před skvěle jedoucími VSK MFF UK na druhém místě a před Kasper Swix Teamem, který dojel třetí se ztrátou jen 8:59 min na čelo.

Krásnější zakončení zimní části sezóny jsme si ani nemohli přát a už teď se těšíme na jarní běžecké akce. Moc děkujeme pořadatelům a všem sportovcům za nezapomenutelný víkend.

 

Zdroj: www.kalokagathia.cz


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965

logo stopa pro zivot