Krkonošská 70 se jede, běžkaři budou lyže přenášet

Trutnov - Ano! To je odpověď na otázku, jestli se pojede Krkonošská 70 v běhu na lyžích. Středa byla dnem, kdy pořadatelé rozhodovali, jestli v sobotu vypustí závodníky na trať legendárního dálkového běhu. Šedesátý první ročník sice stále ještě ohrožuje počasí, ale po zvážení situace se sněhovými podmínkami padlo rozhodnutí, že se závod bude konat v řádném termínu.

„Ráno jsem byl ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně a bavil se tam se všemi možnými lidmi včetně šéfa horské služby a rozhodli jsme se, že se závod pojede,“ řekl naší redakci ve středu odpoledne tajemník Loko Trutnov Petr Musil. „Na trati jsou místa, kde není sníh, nebo kde neprojede rolba, takže se nedá celá upravit technikou, ale vyrazíme tam na skútrech,“ dodal.
Aktuálně z tratě K-70

„Přes noc připadlo dalších deset centimetrů, takže situace se opět výrazně zlepšila. Rolba už je na trase a dává ji celou dohromady. V podstatě všechna nebezpečná místa budou odstraněna. Problém je jen na jednom úseku, který je podmáčený, ale ten bude vyznačený trojúhelníky,“ zavolal nám dnes v poledne do redakce tajemník Loko Trutnov Petr Musil.

Závod, který je již pošesté zařazen do série zimních závodů na běžkách ČUS – Stopa pro život, postaví své zázemí opět v areálu Svatý Petr. Odstartují všechny trasy (v 8 hodin), tak jsou pravidelní účastníci zvyklí (70, 50 a 25 km pro běžkaře), připravený je i 25 kilometrový závod pro bikery na fatbikách.

Je ale možné, že se na 3 - 4 krátkých úsecích budou lyže přenášet jako již několikrát v historii tohoto prestižního běhu. Úseky budou případně viditelně označeny cedulemi, aby si lyžaři svá prkénka neponičili. V Krkonoších platí přísný zákaz dohazování a svážení sněhu, takže není možné trasu nastavovat a opravit.

V loňském roce Krkonošská 70 slavila kulaté jubileum a z triumfu se radovala trutnovská hlídka Olfin Car Vella, jejíž členové letos budou obhajovat prvenství v barvách Kasper Swix teamu.

(bog, tz)
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
twitter: michalbogan

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965

logo stopa pro zivot