62. ročník Krkonošské 70 startuje již v sobotu 4. 3. 2017

Jeden z nejstarších lyžařských závodů v Evropě a na světě s názvem Krkonošská 70 odstartuje svůj již 62. ročník v sobotu 4. 3. 2017.  Trasa závodu vede napříč Krkonošemi, které jsou nazývány  českým rájem lyžařů. Od roku 2000 se stal závod součástí seriálu lyžařských závodů jednotlivců pod společným názvem „Stopa pro život".
Start a cíl tohoto ojedinělého závodu hlídek bude tradičně ve Špindlerově Mlýně – Svatém Petru.
Dlouhověkou až výjimečnou historii jednoho z nejstarších lyžařských vytrvalostních závodů podtrhuje skutečnost, že Krkonošská 70 byla příčinou vzniku dnes slavnějšího lyžařského maratonu Jizerská padesátka.  U kolébky 1. ročníku Jizerské padesátky stála totiž hádka členů horolezeckého oddílu z Liberce o nominaci do družstev, která se měla účastnit vytrvalostního závodu  Krkonošská70.
Na Krkonošské 70 se již 62 let scházejí lyžaři běžci, borci z jiných sportovních odvětví a rekreační sportovci, aby si vychutnali přátelskou atmosféru v běžeckých stopách, změřili své síly nejen s nástrahami krkonošských hor a jejich nevyzpytatelným počasím, ale především aby si ověřili vlastní vůli a prověřili i týmového ducha, který je v pětičlenné hlídce základním stavebním kamenem pro úspěšné dokončení závodu.

tn K 70

Nově se otevřela možnost startu i jednotlivcům na tratích jiných vzdáleností. Bližší informace o rozsahu závodu a délce běžeckých tratí jsou každoročně upřesňovány v rozpise závodu. Každý rok se ve stopě závodu schází okolo 1 000 účastníků, nadšenců bílé běžecké stopy. Někteří pojímají  Krkonošskou70 jako prestižní závod, jiní jako výlet v pohodovém tempu, ale všechny spojuje jedno: absolvovat ve stanoveném časovém limitu předepsanou trať.
Pořadatel TJ Lokomotiva Trutnov ve spolupráci se Stopou pro život celý závod a jeho zázemí modernizuje, zkvalitňuje běžecké závodní tratě a celý projekt otevírá potřebám široké veřejnosti, rekreačních sportovců i aktivních závodníků.

Hlavními partnery pořadatele závodu TJ Lokomotiva Trutnov jsou:
Královéhradecký kraj
Město Trutnov
Společnost Kasper s.r.o
Pivovar Krakonoš


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965

logo stopa pro zivot